Te salut, Robert aici, astazi o sa vreau sa-ti povestesc despre cum sa manevrezi corect masina de tuns. O sa-ti prezint o tehnica care te va ajuta de azi inainte si pe care o vei practica destul de des cand vei tunde.
De ce e asa important cum tii masina de tuns ?
Pentru ca in functie de cum tii masina va rezulta o frizura mai calitativa, iar firul de par va fii taiat uniform si cum trebuie lasand o trecere mai calitativa din zona de jos de unde incepe parul pana spre zona de sus a capului. Totodata vei evita sa tai stramb si sa tai clientul sau sa-l tragi de par, in cazul in care masina nu taie bine.
Totodata ai grija ca lama masinii de tuns sa fie foarte bine ascutita, dar si motorul masinii de tuns sa aiba suficienta putere ! !
Acum ca am stabilit de ce trebuie sa inveti acest lucru am sa-ti arat din ce este alcatuita o masina de tuns si de ce sa tii cont atunci cand iti cumperi una.
Din ce este compusa o masina de tuns ?
O masina de tuns este compusa din:
O lama fixa

O lama mobila

Un levier pentru a modifica dimensiunea de taiere a parului

De asemenea mai prezinta si un buton pentru start/stop si cablu de alimentare.
Te sfatuim ca in momentul in care doresti sa-ti achizitionezi o masina de tuns sa fii atent la urmatoarele:
- Lama fixa si mobila sa fie foarte bine ascutita
- Calitatea lamelor sa fie una foarte buna, noi recomandam sa fie din titan
- Modalitatea de curatare a lamelor sa fie una foarte usoara
- Numarul si dimensiunea piaptanelor cu care vine la pachet masina
- Puterea motorului masinii
- Tipul de conectivitate, cu fir sau pe baterii
Acum ca ti-am prezentat din ce este alcatuita si de ce sa tii cont atunci cand iti cumperi o masina, hai sa-ti arat cum sa o tii.
Cum sa tii masina de tuns ?
Prinderea masinii se face folosind degetele aratator, mijlociu si inelar in partea de jos a masinii, la fel ca in imaginea de mai jos.

Degetul mare il plasam deasupra masinii, cat mai aproape de lama.

Cum sa manevrezi masina de tuns ?
Miscarea pe care trebuie sa o facem este de blending, intram usor si iesim acolo unde oasele capului ne vor scoate.


Toata miscarea se realizeaza din incheietura, intram si iesim usor. Tunsul se va realiza mereu perpendicular cu pieptul nostru, nu tundem lateral sau intr-o parte.
Un exercitiu bun pe care il poti face este sa-ti iei masina impreuna cu un piaptan si sa incerci sa faci miscarea de blending, sa ai grija sa o faci numai din incheietura. Vei pleca din partea de jos a piaptanului si usor cu toata talpa masinii vei ridica pana in partea de sus a piaptanului, unde odata ajuns vei iesii cu masina.
ATENTIE SA FACI MISCAREA DOAR DIN INCHEIETURA ! ! !

Iti recomand sa faci aceasta tehnica minim 1 ora in fiecare zii pana o stapanesti.
De fiecare data cand faci aceasta miscare incearca sa fii concentrat pe ea, bratul sa nu-l tii prea incordat sau drept si usor sa realizezi miscarea, iar cand te vei simtii mai stapan pe miscare maresti ritmul.
Acum ca ti-am prezentat tehnica de cum sa manevrezi masina de tuns tot ce mai ramane este sa pui in aplicare tot ce ti-am explicat pana acum prin exemplul prezentat mai sus.
Iti multumesc ca ai ramas pana la final, sper sa te ajute acest material si te invit sa dai share sa ajunga la cat mai multa lume interesata.
Spor in ceea ce faci si pana data viitoare sa ne auzim cu bine, te salut !